HOME

CONTACT

Zakelijke fotografie

Zakelijke fotografie jouw bedrijf perfect in beeld

Je bedrijf is uniek en het verdient de best mogelijke beeldvorming. Een belangrijk onderdeel van je bedrijfsidentiteit is hoe je je visueel presenteert. Denk maar eens aan je website, social media en (zakelijke) foto’s. Hoe ziet dit eruit? Kwaliteitsfotografie zorgt ervoor dat je bedrijf op een professionele en eigentijdse manier in beeld wordt gebracht.

Met mijn camera bezoek ik bedrijven in Vlaanderen en Nederland. Tijdens een fotoshoot maak ik een eerste selectie van de beste foto’s. Die je dan te zien krijgt op een afgeschermde pagina van de website. Nadien beslis je welke foto’s je definitief wil en die worden dan voorzien van een watermerk.

Waarom zakelijke fotografie?

Fotografie is de laatste jaren heel populair geworden met het toestel in je broekzak of tas. Leuk, maar als ondernemer wil je niet dat er net zoals bij je privé-foto’s niets uitzonderlijks is aan de beeldvorming van jouw bedrijf. Hoe er over 5 jaar naar die foto’s gekeken wordt is ook belangrijk: ze moeten minimaal

Wat is zakelijke fotografie?

Zakelijke fotografie is een fotografische discipline die zich richt op het vastleggen van beeldmateriaal dat kan worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het kan betrekking hebben op verschillende soorten onderwerpen, zoals productfotografie, portretten, interieurfotografie en zakelijke evenementen.

In de meeste gevallen is zakelijke fotografie een vorm van portretfotografie. Dit houdt in dat je als bedrijf iemand inhuurt om foto’s te maken van jouw werknemers. Deze foto’s worden dan gebruikt op de website, social media en/of documentatie. Een zakelijke fotograaf is iemand die gespecialiseerd is in het maken van dergelijke foto’s.

Een van de belangrijkste doelen van zakelijke fotografie is om een bepaalde sfeer en uitstraling over te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door het vastleggen van de werkomgeving, het teamgevoel of door het maken van een professionele portretfoto. Zakelijke fotografie is dus meer dan alleen het maken van een paar aardige foto’s. Het is een vorm van marketing die ervoor moet zorgen dat je bedrijf er professioneel uitziet.

De verschillende types zakelijke fotografie

Er zijn verschillende types zakelijke fotografie, afhankelijk van het soort bedrijf en het doel van de fotografie. Sommige bedrijven huren een professionele fotograaf in om hun producten of diensten te fotograferen, terwijl andere bedrijven hun eigen fotograaf inhuurt om personeel of klanten te fotograferen.

Enkele van de meest voorkomende typen zakelijke fotografie omvatten:

  • Productfotografie – Productfotografie wordt gebruikt door bedrijven die producten verkopen. Deze foto’s worden vaak gebruikt in brochures, advertenties en op websites. Fotografen kunnen verschillende technieken gebruiken om productfoto’s te maken, afhankelijk van het type product dat ze fotograferen. Sommige gebruiken speciale lichttechnieken, terwijl andere eenvoudigweg foto’s nemen met een digitale camera.
  • Personeelsfotografie – Personeelsfotografie wordt gebruikt door bedrijven voor verschillende doeleinden. Soms worden deze foto’s gebruikt in bedrijfsbrochures of op websites. Soms gebruiken bedrijven deze foto’s ook op hun jaarlijkse rapporten of in hun personeelsdossiers. Fotografen kunnen verschillende technieken gebruiken om personeelsfoto’s te maken, afhankelijk van het type foto dat ze nemen. Sommige gebruiken speciale lichttechnieken, terwijl andere eenvoudigweg foto’s nemen met een digitale camera.
  • Evenementenfotografie – Evenementenfotografie wordt vaak gebruikt door bedrijven die evenementen organiseren. Deze foto’s worden vaak gebruikt in brochures of op websites. Sommige bedrijven huren een professionele fotograaf in om hun evenement te fotograferen, terwijl andere bedrijven hun eigen fotograaf inhuurt.

Voordelen van een zakelijke fotograaf

  • Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk om een goede indruk te maken. Zakelijke fotografie kan hierbij helpen. Een zakelijke fotograaf weet hoe hij of zij jouw bedrijf het beste in beeld kan brengen. Hierdoor kom je professionaler over en kunnen mensen je bedrijf beter vinden als ze online zoeken.
  • Een zakelijke fotograaf is ook handig voor het maken van personeelsfoto’s. Zo kunnen mensen die op jouw website kijken, direct zien wie er bij jouw bedrijf werken. Dit geeft vertrouwen en laat zien dat je een professioneel bedrijf bent.
  • Een zakelijke fotograaf kan je ook helpen met het maken van productfoto’s. Hierdoor kunnen mensen online zien wat je bedrijf precies aanbiedt. Dit kan ervoor zorgen dat ze sneller contact met je opnemen of een bestelling doen.

Welke soorten foto’s maakt een zakelijke fotograaf?

Er zijn verschillende soorten foto’s die een zakelijke fotograaf kan maken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van producten, diensten, bedrijfspanden of mensen. Het is belangrijk dat deze foto’s professioneel ogen, zodat ze een goede indruk maken op potentiële klanten.

Waarom zou ik een zakelijke fotograaf inhuren?

Een zakelijke fotograaf kan u helpen om uw bedrijf op een professionele manier te presenteren. Ze kunnen verschillende soorten foto’s maken, afgestemd op uw specifieke behoeften. Dit kan ervoor zorgen dat uw bedrijf er meer aantrekkelijk voor potentiële klanten uitziet en dat ze meer geneigd zijn om met u samen te werken.

Hoe vind ik een goede zakelijke fotograaf

Als je op zoek bent naar een goede zakelijke fotograaf, dan kun je het beste eerst online zoeken. Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt voor een overzicht van fotografen in jouw regio. Vervolgens kun je contact opnemen met een aantal fotografen om te vragen naar hun tarieven en services. Het is belangrijk om te weten wat je precies wilt voor je bedrijf, zodat je de juiste fotograaf kunt vinden die aan al jouw wensen kan voldoen.

Als je weet wat je budget is, kun je vervolgens gaan kijken welke fotograaf het beste bij jouw wensen past. Bespreek altijd van tevoren welke soort foto’s je wilt laten maken, en maak duidelijke afspraken over de prijs. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bedrijfsfotografie met oog voor detail

kwaliteitsfotografie passend bij jouw bedrijf

zakelijke fotografie voor producten
zakelijke fotografie ambachtelijk

Martin Metsemakers Fotografie
Meijersbergstraat 7
7513 XA Enschede

Copyright © Martin Metsemakers 2020 Web&Co Algemene voorwaarden – Website door: Web&Co

Copyright © Martin Metsemakers 2020
Algemene voorwaarden
 Web&Co
Website door: Web&Co